Ecom Testvérek

Ecom Testvérek: A fiatal vállalkozók útja a nemzetközi E-kereskedelem csúcsára

Ecom Testvérek: A fiatal vállalkozók útja a nemzetközi E-kereskedelem csúcsára

Az Ecom Testvérek története egy inspiráló példája annak, hogyan valósítható meg egy sikeres vállalkozás kitartás és szorgalom révén, még fiatal korban is. Ez a történet a torinói származású, részben magyar felmenőkkel rendelkező testvérpárról szól, akik a pandémia alatt, tizenhat és tizenhét éves korukban döntöttek úgy, hogy saját vállalkozást indítanak. Mindketten rendkívüli elszántsággal és önfegyelemmel felszerelkezve, iskolai tanulmányaik mellett számtalan üzleti kurzust végeztek el, és széleskörű tudást gyűjtöttek az e-kereskedelem területén.

Ecom Testvérek

Az Ecom Testvérek mára elismert nevet szereztek maguknak, nemcsak Olaszországban és Magyarországon, hanem szerte Európában és azon túl is. A testvérpár sikere nemcsak az üzleti világban, hanem személyes fejlődésükben is megmutatkozik. Az alapítók közül az idősebbik testvér emlékezik vissza, hogy az első sikeres webshopjukat 2020 decemberében indították, melynek segítségével egy hónap alatt 8 millió forintos forgalmat értek el. Emellett aktívan részt vettek a közösségi média világában is, YouTube-on és Instagramon hasznos tartalmakat megosztva.

Első magyarok közé tartoznak, akik sikeres nemzetközi e-kereskedelmi vállalkozásokat építettek fel

Az Ecom Testvérek különleges figyelmet fordítanak arra, hogy másokkal is megosszák tapasztalataikat. Ők az első magyarok közé tartoznak, akik sikeres nemzetközi e-kereskedelmi vállalkozásokat építettek fel. A fiatalabb testvér, aki még gimnáziumba jár, aktívan részt vesz a vállalkozás irányításában, és az Instagram-csatornájuk menedzselésében is, miközben zongorázásban is jeleskedik.

Az Ecom Testvérek az elmondásuk szerint több százezer eurót fektetett be saját képzésükbe és vállalkozásukba, hiszen céljuk a piacvezetővé válás volt ezen a területen. Jelen vannak minden fontos közösségi média platformon, mint például a TikTok, ahol folyamatosan friss tartalmakkal jelentkeznek.

Az Ecom Testvérek egyik legnagyobb büszkesége, hogy már 17 és 18 éves korukban lehetőségük nyílt arra, hogy családjukat egy luxusnyaralásra vigyék. Ez a mérföldkő számukra azt jelenti, hogy álmaik valóra váltak, és ez csak a kezdet a hosszú és sikeres pályafutásukban.

Az Ecom Testvérek üzleti modellje több kihívást és tanulási lehetőséget is tartogatott számukra. Számos különböző projektet és üzleti ötletet próbáltak ki, és több kudarcot is megéltek, de sosem adták fel. Az Ecom Testvérek életükből kihagyták a partikat és a szórakozást, hogy minél több időt tudjanak a vállalkozásukra szentelni, azonban a sportot, mint szenvedélyüket, sosem hagyták figyelmen kívül. Ez a hozzáállás vezetett el őket oda, ahol ma tartanak, mégpedig több millió dolláros forgalmat generálva a Kelet-Európai e-kereskedelemben.

Az üzleti modell

Az Ecom Testvérek vállalkozását Olaszországból irányítják, de a tevékenységüket Magyarországra és a kelet-közép európai régióra is kiterjesztették. Kezdetben a dropshipping szolgáltatást alkalmazták, amely során a vállalkozás nem tartja raktáron az értékesített termékeket, hanem a vásárlói igényeknek megfelelően rendeli meg őket harmadik féltől. Később áttértek a privat label modellre, amikor már saját, célzott termékeket kínáltak, melyeket magyarországi raktárukból két napos szállítási idővel és utánvéttel is kézbesítettek.

Az Ecom Testvérek nemcsak a termékválasztásra, hanem a célországok piaci sajátosságaira is nagy figyelmet fordítanak. Kiemelten fontos számukra, hogy a termékek minősége megfeleljen annak, amit képviselni szeretnének. Ebben egy kínai ügynök is segíti őket, aki helyben választja ki és ellenőrzi a termékeket, valamint kapcsolatot tart a gyártókkal, hogy a lehető legjobb áron jussanak hozzá a termékekhez.

Az Ecom Testvérek története tehát nemcsak egy sikeres vállalkozás felépítésének példája, hanem azt is mutatja, hogy a fiatal kor nem akadály a nagy célok elérésében. Szorgalommal, elkötelezettséggel és a folyamatos tanulás hozzáállásával bármit el lehet érni.